FRÖBERGA BYGDEGÅRD, SÖDERKÖPING

Grundämnet till 100-tals köttbullar.
Grundämnet till 100-tals köttbullar.
Årets 2 först bullar är ett faktum
Årets 2 först bullar är ett faktum
En köttbulles födelse
En köttbulles födelse
Nya bullar hamnar i stekpannan medan de färdiga läggs på svalning.
Nya bullar hamnar i stekpannan medan de färdiga läggs på svalning.
Beviset. Allting görs för hand.
Beviset. Allting görs för hand.
3 stekpannor får klara jobbet.
3 stekpannor får klara jobbet.
Efter svalningen märks de upp och fryses ner i väntan på jubordet.
Efter svalningen märks de upp och fryses ner i väntan på jubordet.
Dags för tillverkning av de berömda kåldolmarna från Fröberga
Dags för tillverkning av de berömda kåldolmarna från Fröberga
Många snabba händer så går arbetet som en dans.
Många snabba händer så går arbetet som en dans.
170 dolmar ska rullas. Då krävs många händer.
170 dolmar ska rullas. Då krävs många händer.
Frasse kokar omslaget.
Frasse kokar omslaget.
Väntan...
Väntan...
Ner i plastlådor för infrysning.
Ner i plastlådor för infrysning.
Degen är det blvande vörtbrödet.
Degen är det blvande vörtbrödet.
I Fröberga är det organiserad kaos på bakbordet.
I Fröberga är det organiserad kaos på bakbordet.
Längderna är utbakade och jäsprocessen är igång.
Längderna är utbakade och jäsprocessen är igång.
En titt under bakduken visar att allt är i sin ordning
En titt under bakduken visar att allt är i sin ordning
Ett bakverk ser dagens ljus för första gången
Ett bakverk ser dagens ljus för första gången
Halva ingredienserna till ischokladen förbereds. Den andra halvan...ja, det får ni se den 29:e.
Halva ingredienserna till ischokladen förbereds. Den andra halvan...ja, det får ni se den 29:e.
DOM KALLAR HONOM BLÄCKFISKEN...
DOM KALLAR HONOM BLÄCKFISKEN...
ISCHOKLAD STÖPS I DESS FORMAR.
ISCHOKLAD STÖPS I DESS FORMAR.
KNÄCKSMETEN PROVAS MED KULMETODEN.
KNÄCKSMETEN PROVAS MED KULMETODEN.
KNÄCKFORMARNA FYLLS UNDER DJUP KONCENTRATION
KNÄCKFORMARNA FYLLS UNDER DJUP KONCENTRATION
NYKOKT GRÄDDKOLA HÄLLS UPP FÖR ATT SENARE SKÄRAS I BITAR.
NYKOKT GRÄDDKOLA HÄLLS UPP FÖR ATT SENARE SKÄRAS I BITAR.
EN DISKMASKIN ÄR BRA, MEN FRASSE ÄR BÄTTRE.
EN DISKMASKIN ÄR BRA, MEN FRASSE ÄR BÄTTRE.
BOSSE LAGAR TILL EN LAG.
BOSSE LAGAR TILL EN LAG.
ETTMÅSTE NÄR MAN SKA LÄGGA IN SILL.
ETTMÅSTE NÄR MAN SKA LÄGGA IN SILL.
ANSJOVIS TILL BL.A JANSSONS FRESTELSE
ANSJOVIS TILL BL.A JANSSONS FRESTELSE
ETT KLADDIGT JOBB, MEN MED 5 FLINKA FARBRÖDER OCH 7 KONSERVBURKAR ÄR RENSNINGEN SNART AVKLARAD.
ETT KLADDIGT JOBB, MEN MED 5 FLINKA FARBRÖDER OCH 7 KONSERVBURKAR ÄR RENSNINGEN SNART AVKLARAD.
RÖDKÅLEN KOKAR.
RÖDKÅLEN KOKAR.
I FIKAPAUSEN SMIDS PLANER OCH VECKAN PLANERAS.
I FIKAPAUSEN SMIDS PLANER OCH VECKAN PLANERAS.
INKÖPSLISTAN FYLLS PÅ HELA TIDEN MED HJÄLP AV...
INKÖPSLISTAN FYLLS PÅ HELA TIDEN MED HJÄLP AV...
...ANTECKNINGAR FRÅN TIDIGARE ÅRS JULBORD.
...ANTECKNINGAR FRÅN TIDIGARE ÅRS JULBORD.
Skinkan kokas, men oj vilken tid det tar...
Skinkan kokas, men oj vilken tid det tar...
Flera timmar senare.
Flera timmar senare.
Revbensspjällen ska kryddas rejält.
Revbensspjällen ska kryddas rejält.
EN TITT I UGNEN SÅ SPJÄLLEN FÅR FIN FÄRG.
EN TITT I UGNEN SÅ SPJÄLLEN FÅR FIN FÄRG.
NÄSTA STEG BLIR ATT SMAKSÄTTA MED HONUNG, MEN DET FÅR VÄNTA ETT LITE SENARE.
NÄSTA STEG BLIR ATT SMAKSÄTTA MED HONUNG, MEN DET FÅR VÄNTA ETT LITE SENARE.
THOR-ERIK OCH LENNART JOBBAR MED SILLSORTERNA.
THOR-ERIK OCH LENNART JOBBAR MED SILLSORTERNA.
APELSINER GÅR DOM INGREDIENS I SILLEN
APELSINER GÅR DOM INGREDIENS I SILLEN
SILL, SILL OCH ÅTER SILL.
SILL, SILL OCH ÅTER SILL.
KVANTITET MED KVALITET. RÄKNA MED GOD STRÖMMING TILL HELGEN.
KVANTITET MED KVALITET. RÄKNA MED GOD STRÖMMING TILL HELGEN.
VÅRAN HEMMAGJORDA SENAP. DET STARKASTE I MATVÄG SOM KOMMER SERVERAS. DU KOMMER ATT MINNAS DEN.
VÅRAN HEMMAGJORDA SENAP. DET STARKASTE I MATVÄG SOM KOMMER SERVERAS. DU KOMMER ATT MINNAS DEN.
SKINKAN SÅG JU SÅ STOR UT I AFFÄREN.
SKINKAN SÅG JU SÅ STOR UT I AFFÄREN.
ATT GÖRA RÖDBETSSALLAD GER VISSA AVTRYCK PÅ FINGRARNA.
ATT GÖRA RÖDBETSSALLAD GER VISSA AVTRYCK PÅ FINGRARNA.
ÄPPLEN TILLHÖR OCKSÅ INGREDIENSERNA I RÖDBETSSALLADEN.
ÄPPLEN TILLHÖR OCKSÅ INGREDIENSERNA I RÖDBETSSALLADEN.
OLIKA STRÖMMINGSLÅDOR TILLHÖR STANDARDEN PÅ FRÖBERGAS JULBORD.
OLIKA STRÖMMINGSLÅDOR TILLHÖR STANDARDEN PÅ FRÖBERGAS JULBORD.
KYLSKÅPEN FYLLS SÅ DÖRRARNA BÅGNAR.
KYLSKÅPEN FYLLS SÅ DÖRRARNA BÅGNAR.
ÄVEN DISKEN MÅSTE UTFÖRAS. BOSSE OCH SIVAR DISKAR GÄRNA.
ÄVEN DISKEN MÅSTE UTFÖRAS. BOSSE OCH SIVAR DISKAR GÄRNA.
STIGGA I SITT EGNA KÖK. KOKAR HAN IHOP NÅGOT UTAN DE ANDRAS MEDGIVANDE??
STIGGA I SITT EGNA KÖK. KOKAR HAN IHOP NÅGOT UTAN DE ANDRAS MEDGIVANDE??
NÅGRA ÄGG SKA SKALAS TILL ÄGGHALVOR. "NÅGRA" I DET HÄR FALLET ÄR CA 180 ST.
NÅGRA ÄGG SKA SKALAS TILL ÄGGHALVOR. "NÅGRA" I DET HÄR FALLET ÄR CA 180 ST.
12 KG POTATIS SKA OCKSÅ SKALAS...BARA TILL JANSSONS FRESTELSE.
12 KG POTATIS SKA OCKSÅ SKALAS...BARA TILL JANSSONS FRESTELSE.
EN MATBEREDARE ÄR GULD VÄRD NÄR POTATISEN SKA STRIMLAS.
EN MATBEREDARE ÄR GULD VÄRD NÄR POTATISEN SKA STRIMLAS.
LÖKRINGAR I PANNAN, OCH TÅRAR I ÖGONEN.
LÖKRINGAR I PANNAN, OCH TÅRAR I ÖGONEN.
ANSJOVISMANNEN GÖR SIN DEL AV JOBBET, OCH VIPS...
ANSJOVISMANNEN GÖR SIN DEL AV JOBBET, OCH VIPS...
...ÄR JANSSON KLAR FÖR ETT HETT ÄVENTYR I UGNEN.
...ÄR JANSSON KLAR FÖR ETT HETT ÄVENTYR I UGNEN.
BOSSE  Ä L S K A R  SIN SKÄRMASKIN.
BOSSE Ä L S K A R SIN SKÄRMASKIN.
ÅRETS NYHET ÄR PASTRAMI. GOD OCH PEPPRIG.
ÅRETS NYHET ÄR PASTRAMI. GOD OCH PEPPRIG.
EN UNIK BILD PÅ KUBBEN. DET BRÖDET HAR I HEMLIGHET OCH MED ETT YTTERST HEMLIGT RECEPT TILLAGATS HEMMA HOS BOSSE OCH LENA. JAG LYCKADES SMYGFOTOGRAFERA BRÖDET MEDAN BOSSE TITTADE BORT NÅGRA SEKUNDER.
EN UNIK BILD PÅ KUBBEN. DET BRÖDET HAR I HEMLIGHET OCH MED ETT YTTERST HEMLIGT RECEPT TILLAGATS HEMMA HOS BOSSE OCH LENA. JAG LYCKADES SMYGFOTOGRAFERA BRÖDET MEDAN BOSSE TITTADE BORT NÅGRA SEKUNDER.
DUKNINGEN GÅR I VITT OCH RÖTT SOM SIG BÖR NÄR DET ÄR JUL.
DUKNINGEN GÅR I VITT OCH RÖTT SOM SIG BÖR NÄR DET ÄR JUL.
RÖKT ÅL SKÄRS TILL I TUNNA BITAR, ELLER OM DET ÄR TJOCKA SKIVOR.
RÖKT ÅL SKÄRS TILL I TUNNA BITAR, ELLER OM DET ÄR TJOCKA SKIVOR.
GÄSTERNA ANLÄNDER OCH MINGLAR RUNT MED GLÖGG OCH PEPPARKAKA.
GÄSTERNA ANLÄNDER OCH MINGLAR RUNT MED GLÖGG OCH PEPPARKAKA.
MINGLINGEN FORTSÄTTER I VÄNTAN PÅ ATT ALLA SKA ANLÄNDA.
MINGLINGEN FORTSÄTTER I VÄNTAN PÅ ATT ALLA SKA ANLÄNDA.
MUSIKUNDERHÅLLNING UNPLUGGED MED NYCKELHARPA OCH DRAGSPEL.
MUSIKUNDERHÅLLNING UNPLUGGED MED NYCKELHARPA OCH DRAGSPEL.
DET FANNS EN HEL DEL ATT VÄLJA PÅ. BÅDE KALLRÄTTER OCH VARMRÄTTER.
DET FANNS EN HEL DEL ATT VÄLJA PÅ. BÅDE KALLRÄTTER OCH VARMRÄTTER.
EN ALLDELES RIKTIG TOMTE...MED SKÄGG OCH RÖD OM KINDERNA, MEN...VAD HAR TOMTEN I HANDEN?
EN ALLDELES RIKTIG TOMTE...MED SKÄGG OCH RÖD OM KINDERNA, MEN...VAD HAR TOMTEN I HANDEN?
EFTERÅT PUSTAR VI UT OCH KONSTATERAR ATT ALLT HAR GÅTT BRA. HOPPAS ATT GÄSTERNA TYCKTE DETSAMMA. FRÖBERGA KOCKAR TACKAR FÖR UPPDRAGET, OCH HOPPAS PÅ ETT ÅTERSEENDE 2009, SAMT TACK FÖR GÅVAN SOM ÖVERLÄMNADES UNDER KVÄLLEN.
EFTERÅT PUSTAR VI UT OCH KONSTATERAR ATT ALLT HAR GÅTT BRA. HOPPAS ATT GÄSTERNA TYCKTE DETSAMMA. FRÖBERGA KOCKAR TACKAR FÖR UPPDRAGET, OCH HOPPAS PÅ ETT ÅTERSEENDE 2009, SAMT TACK FÖR GÅVAN SOM ÖVERLÄMNADES UNDER KVÄLLEN.
VI HAMNAR DIREKT I HETLUFTEN STRAQX INNAN DE FÖRSTA GÄSTERNA KOMMER. OMELETTERNA ÄR FÄRDIGA. DET ÄR BARA STUVNINGEN SOM SKA LÄGGAS PÅ.
VI HAMNAR DIREKT I HETLUFTEN STRAQX INNAN DE FÖRSTA GÄSTERNA KOMMER. OMELETTERNA ÄR FÄRDIGA. DET ÄR BARA STUVNINGEN SOM SKA LÄGGAS PÅ.
KÖTTBULLAR VÄRMS OCH SVEPS IN I FOLIE.
KÖTTBULLAR VÄRMS OCH SVEPS IN I FOLIE.
DEN VACKERT SKURNA OCH GYLLENBRUNA PRINSKORVEN GÅR SAMMA VÄG.
DEN VACKERT SKURNA OCH GYLLENBRUNA PRINSKORVEN GÅR SAMMA VÄG.
NÄR FOLK DROPPAR IN SERVERARS DE GLÖGG OCH PEPPARKAKA.
NÄR FOLK DROPPAR IN SERVERARS DE GLÖGG OCH PEPPARKAKA.
TOMMA FAT BYTS UT MOT NYA.
TOMMA FAT BYTS UT MOT NYA.
VI HAR ALLTID NÄRA TILL SKRATTEN.
VI HAR ALLTID NÄRA TILL SKRATTEN.
NÄR MAN TRYCKT I SIG JULMATEN, GER MAN SIG PÅ EFTERRÄTTEN SOM BESTOD AV FRUKTSALLAD OCH VISPAD GRÄDDE.
NÄR MAN TRYCKT I SIG JULMATEN, GER MAN SIG PÅ EFTERRÄTTEN SOM BESTOD AV FRUKTSALLAD OCH VISPAD GRÄDDE.
UNGDOMAR SOM GÄRNA ÄTER EFTERRÄTT.
UNGDOMAR SOM GÄRNA ÄTER EFTERRÄTT.
SIVAR KASTAR I SIG LITE FRUKTSALLAD.
SIVAR KASTAR I SIG LITE FRUKTSALLAD.
VISPGRÄDDE ÄR POPPIS. BÄST ATT FYLLA PÅ.
VISPGRÄDDE ÄR POPPIS. BÄST ATT FYLLA PÅ.
DISKMASKIN GÅR I PRINCIP HELA KVÄLLEN.
DISKMASKIN GÅR I PRINCIP HELA KVÄLLEN.
EN KRAM HINNER MAN MED MELLAN VARVEN.
EN KRAM HINNER MAN MED MELLAN VARVEN.

Varje jul serveras ett julbord i bygdegården. Ett gäng amatörkockar från bygden jobbar frenetiskt under hösten för att tillgodose gästernas kräsna smaklökar. Här kan du följa med på "kockarnas" förberedelser  fram till den 29 november då julbordet serveras. Bilder och kommentarer till varje bild läggs upp med jämna mellanrum fram till den 29/11 på den här sidan.
För bokning och frågor om julbordet, klicka in på länken "kontakt julbordet" i vänsterkanten

Senaste kommentarer

01.11 | 10:29

Hej Thomas. Kan mycket väl vara från 1968-69. Numera är det Olle o Aina so...

31.10 | 21:11

Hej En utavbilderna med en DKV är förmodar jag från 1968-69. Jag växte...

13.10 | 19:31

Hej! Tack för förfrågan. Under fliken "priser och bokning" finns de ...

13.10 | 12:57

Jag är intresserad av att hyra lokalen den 29/10/21. Vad är priserna?