FRÖBERGA BYGDEGÅRD, SÖDERKÖPING

Meny Fröberga bygdegårds årsfest
19 feb 2011

Meny

FÖRRÄTT

Räksallad 4 personer

150 gr skalade räkor

1 påse mixsallad

1 påse roculasallad

2 tomater

1 citron

100 gr färska champinjoner

färsk dill

Dressing

1 dl sweet chili sauce

1 vitlöksklyfta, fint hackad

2 msk olja

2 msk nypressad citronsaft

1 krm nymald svartpoeppar

2 msk grovhackad koriander

Vispa samman allt till dressingen. Blanda ner räkorna. Låt stå och dra något så de tar smak. Skölj salladen. Blanda och fördela i glas. Skär tomater och champinjoner och  lägg ner de i salladen. Lägg på räkorna. Garnera med citron och dill.

VARMRÄTT

Marinerad fläskfilé 10 personer

6 stora vitlöksklyftor

1 tsk salt

4 msk olivolja

2 msk hackad persilja

1 msk hackad oregano

1 msk timjan

1 msk hackad rosmarin

2 stora krossade lagerblad

½ msk grovmalen svartpeppar

2 msk paprikapulver

3 st fläskfilé (350-450gr)

Mala vitlök och salt. Tillsätt olivolja. Mixa till en jämn smet. Rör i alla kryddor och blanda. Gnid in fläskfiléerna och plasta in dom. Låt stå i kylskåp minst ett dygn. Bryn filéerna i stekpannan. Färsigtillaga i ugn.

Röd pepparsås 4 personer.

10 vitlöksklyftor

1 msk olivolja

2 dl passerade tomater

1 grönsaksbuljong

½-1 tsk sambal oelek

75 gr smör

Skiva vitlöken. Fräs i olivolja på svag värme i ca 5 minuter. Tillsätt passerade tomater. (mixa tomaterna, tillsätt sambal oelek och lite salt. Tillsätt samtidigt i lite smör i taget). Smula ner buljongtärningen. Späd med ½ dl vatten. Låt koka ca 5 minuter.

DESSERT

Hallon- och mjölkchokladtriflé 6 mindre eller 4 stora portioner,

100 gr mjölkchoklad

2 äggulor

2 dl vispgrädde

finrivet skal av 1 apelsin

3 digistivekex

125 gr färska eller tinade hallon

Smält chokladen över vattenbad. Låt den svalna något. Rör i äggulorna, en i taget

Vispa grädden, men ej för hårt. Tillsätt lite av grädden till chokladen och rör så att allt är ordentligt blandat. Tillsätt choklad- och gräddblandningen till den återstående grädden.

Tillsätt apelsinskalet till chokladblandningen.

Dela kexen i bitar. Varva chokladmousse, digestivekex och hallon i 4 eller 6 glas.

Toppa med hallon och sikta över florsocker.





Nougatkakan som serverades till kaffet på kvällen finns att hämta på

Senaste kommentarer

01.11 | 10:29

Hej Thomas. Kan mycket väl vara från 1968-69. Numera är det Olle o Aina so...

31.10 | 21:11

Hej En utavbilderna med en DKV är förmodar jag från 1968-69. Jag växte...

13.10 | 19:31

Hej! Tack för förfrågan. Under fliken "priser och bokning" finns de ...

13.10 | 12:57

Jag är intresserad av att hyra lokalen den 29/10/21. Vad är priserna?